Viimeaikaiset tiedot osoittavat, että 78 prosenttia Bitcoinista on nesteytymätöntä

  • Onchain-raportti osoittaa, että 78 prosenttia kiertävästä Bitcoin-tarjonnasta on epälikvidiä
  • Tiedot paljastavat, että vain 4,2 miljoonaa Bitcoinia on jatkuvassa liikkeessä.
  • Epälikvidin Bitcoinin määrä kasvaa hintakokousten myötä.

Blockchain-analyysiyrityksen Glassnoden tekemä äskettäinen Onchain-tutkimus osoittaa, että Bitcoinin epälikviditeetti on noussut 78 prosenttiin. Bitcoinin luoja Satoshi Nakamoto on suunnitellut digitaalisen omaisuuden enintään 21 miljoonalla kolikolla, ja tähän mennessä on julkaistu 18,5 miljoonaa BTC: tä.

Tietojen mukaan Bitcoinilla, jonka nykyinen tarjonta on 18,5 miljoonaa kolikkoa, kiertävä tarjonta on 14,5 miljoonaa. Kuitenkin vain 4,2 miljoonaa bitcoinista luokitellaan epälikvidiksi jatkuvassa liikkeessä. Lohkoketjun analyyttinen yritys ilmoitti:

Bitcoinin likviditeetti määritellään vastaanotettujen ja käytettyjen BTC: n keskimääräiseksi suhteeksi yksiköiden välillä. Osoitamme, että tällä hetkellä 14,5 M BTC luokitellaan epälikvidiksi, jolloin vain 4,2 M BTC on jatkuvassa liikkeessä, ja niitä voi ostaa ja myydä.

Raportissa todettiin, että epälikvidin Bitcoinin prosenttiosuus ei ole vain kaikkien aikojen korkein, vaan myös epälikvidien Bitcoinien määrä kasvaa. Vuonna 2020 tehdyn tutkimustiedon mukaan yhteensä miljoona uutta BTC: tä on muuttunut epälikvidiksi.

Kääntöpuolella

  • Tammikuun raportti osoittaa, että PayPal osti joulukuussa jopa 70 prosenttia uusista louhituista Bitcoinista.
  • Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun maksujättäjät ilmoittivat ensimmäisen kerran siirtymisestään tarjoamalla kryptovaluuttoja 350 miljoonalle käyttäjälle.
  • Suosittu Bitcoin-kaivoslaitteiden valmistaja Ebang ilmoitti myös torstaina 31. joulukuuta 2020, että se valmistautuu käynnistämään kryptovaluutanvaihdon vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Syöttävätkö hintakilpailua maksukyvyttömyys?

Glassnoden julkaisema raportti osoittaa, että Bitcoinin hinnan noustessa sen epälikviditeetti nousee rinnakkain. Kuvio, joka voidaan havaita Bitcoinin käynnistyessä vuonna 2017.

Toinen mahdollinen syy lisääntyneeseen likviditeettiin voi johtua institutionaalisesta kiinnostuksesta Bitcoiniin. Vuonna 2020 näimme suurten rahoituslaitosten ja hedge-rahastojen hoitajien sijoittavan suuria määriä kryptovaluuttoihin.

Vuoden aikana näimme, että Massachusettsin keskinäinen henkivakuutus, MassMutual ja Harmaasävy ilmoittivat myös kaikkien aikojen korkeimmista sijoituksistaan ​​Bitcoin-keskittyviin tuotteisiin, ja yhtiöllä on nyt 6,3 miljardia dollaria Bitcoin-omistuksilla. Ruffer Investment vahvisti myös massiivisen 744 miljoonan dollarin investoinnin Bitcoiniin.

Kaiken kaikkiaan 2020 oli hieno vuosi Bitcoinille. Bitcoin-rahastoihin sisältyi vuonna 2020 29 tunnettua yritystä, joiden varastoissa oli noin 1,1 miljoonaa bitcoinia.