Moven ‚bank in een doos‘ platform om te komen met ingebouwde bitcoin

Moven voegt een reeks bitcoin-gerelateerde producten toe aan haar ‚bank in een doos‘-platform, waardoor financiële instellingen de snelgroeiende cryptocurrencymarkten kunnen aanboren.

Moven werkt samen met digitale-activabedrijf Nydig om kant-en-klare bitcoineproducten en -diensten te leveren, zoals de mogelijkheid om bitcoin te kopen, te verkopen en vast te houden, spaarrekeningen die rente betalen in bitcoin, en een bitcoin-creditcardbeloningenprogramma.

De API-integratie zal de levering van veilige bewaring, uitvoering en rapportagediensten omvatten om een gestroomlijnde one-stop-shop te bieden voor het onderhoud van banken en hun klanten.

Kesh Talwar, CEO en CRO van Moven, zei over de samenwerking: „De groei van fintech-platform en van cryptocurrencies is beide opvallend, maar de twee werelden zijn grotendeels gescheiden. Consumenten vertrouwen de financiële dienstverleners waarmee ze al een relatie hebben. De gegevens zijn duidelijk: 17% van de gebruikers van PayPal kocht Bitcoin via hen in de eerste maand; consumenten vertrouwen financiële dienstverleners. Nu kan Moven via deze samenwerking deze mogelijkheid op een ongelooflijk gestroomlijnde manier aan iedereen bieden“.

Uit onderzoek van Nydig blijkt dat meer dan 80% van de Amerikanen die vandaag de dag bitcoin bezitten, deze liever bij hun bank houden en dat meer dan 85% deze liever via hun bank koopt.

Patrick Sells, hoofd bankoplossingen bij Nydig, geeft commentaar: „Als voormalig bankier, blies dit me weg. Veel banken hebben zich achtergelaten gevoeld met de opkomst van fintech, maar vandaag de dag hebben banken de kans om te profiteren van het feit dat hun klanten er sterk de voorkeur aan geven dat ze voorop lopen als het gaat om bitcoin.

Moven is Nydig’s tweede bancaire technologiepartner. Het bedrijf sloot in november een soortgelijke plug-in deal met Q2.